Educația este cea mai eficientă metodă prin care putem preveni exploatarea copiilor.
Peste 60 de beneficiari ai programelor noastre #Armonia și #MergLaȘcoala s-au bucurat in data de 15 octombrie de o lecție de istorie oferită de Muzeul de Arheologie Sarmizegetusa. Printre ruinele Coloniei Ulpia Traiana Sarmizegetusa, sau admirând exponatele din muzeul fondat în 1924, tinerii noștri au fost purtați prin istoria antică a Românilor. Ne bucurăm că după doi ani de întrerupere și restricții putem relua lecțiile altfel, în afara sălii de clasă. Mulțumim Mt. Bethel Church , Marietta, GA, SUA pentru susținerea acestui frumos proiect.
Suntem alături de Școala Constantin Păunescu, Recaș și Centrul Educativ Buziaș prin educație prevenim exploatarea copilului.
Teatru realizat de copii cu deficiențe de auz
În weekendul 14-16 octombrie a avut loc la Cinema Victoria din Timișoara un spectacol pentru copii realizat de micii actori cu deficiențe de auz de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Constantin Pufan”.
Spectacolul Puf Buf este un spectacol de teatru pentru copii și adulți deopotrivă, care introduce spectatorul într-o călătorie a mirării, a jocului, a descoperirii sunetelor și a culorilor, totul fără de cuvinte.
Casa Debora a susținut și a fost alături de copiii cu deficiențe de auz la premiera spectacolului pus în scena îndrumați de Teatrul Basca din Timișoara.
În acest an bifăm al 20-lea an de activitate la Casa Debora, casa unde victimele abuzului și a traficului de persoane și-au regăsit speranța și liniștea pentru a începe o viață nouă.
Pe data de 18 Octombrie, marcăm în Uniunea Europeana ziua împotriva traficului de persoane și vă prezentăm mai jos, povestea de speranță de la Casa Debora, văzută prin ochii jurnalistei Adriana Mîț, care a documentat totul într-un articol pe care il puteți citi pe linkul de mai jos.
Ateliere organizate de CR Timișoara ANITP la Casa Debora
În 17 și 18 octombrie CR Timisoara Anitp a organizat la Casa Debora două ateliere în vederea educării și prevenirii traficului de persoane.
Acest demers este are ca obiectiv informarea fetelor noastre asupra riscurilor, dar și modalități practice prin care se pot apăra.
Fetele au discutat deschis cu specialiștii CR Timișoara ANITP despre planuri de viitor, încredere in sine și prietenie și au făcut testul ”Dragoste pe bune” realizat de eLiberare.
Din anul 2015, Fundația Missio Link International face parte din echipa de lucru interinstituțională împotriva traficului de persoane, echipa constituită la nivelul județului Timiș, coordonată de CR-ANITP Timiș.
Fundatia Missio Link International a participat la întâlnirea din 18 octombrie de la sediul Prefecturii județului Timiș, pentru marcarea Zilei Europene de Lupta împotriva Traficului de Persoane fiind reprezentată de consilierul juridic, Fivi Dănălache.