Casa Debora

Centrul Rezidențial Casa Debora

O fetiță ajunge la Casa Debora cu privirea stinsă și pierdută, dovadă a  lipsei de  speranță și  stimă de sine, furate cu brutalitate de către agresori. O astfel de persoană se simte distrusă și inutilă, fiind incapabilă să ia în considerare faptul că ajutorul este aproape. Ajungând la Casa Debora găsește siguranță, iubire și speranță, factori care înlocuiesc trauma abuzului, a abandonului și a durerii din trecut.

Casa Debora oferă un refugiu unic pentru victimele minore ale abuzului sever, inclusiv ale traficului de persoane. Înființat în anul 2002, Centrul Rezidențial Casa Debora este format în prezent din două unități de tip familial, fiecare dintre acestea fiind deservită de un cuplu creștin instruit și echipat pentru a funcționa ca părinți sociali pentru circa zece fete care au nevoie de protecție. Viața la Casa Debora oferă asistență integrată, asigurată de o echipă de specialiști, pentru a răspunde nevoilor individuale ale fiecărei fete. Casele noastre, în care peste o sută cincizeci de fete au găsit un adăpost de la început până în prezent, sunt menite să fie un spațiu al vindecării și al speranței.

Oferim cu multă atenție:

  • Reabilitare într-un mediu familial creștin;
  • Consiliere și psihoterapie post-traumatică;
  • Acces la educație și formare profesională;
  • Asistență medicală de bază și de specialitate;
  • Asistență juridică;
  • Consiliere familială continuă, în cazul în care există posibilitatea reintegrării în familia de origine;
  • Participarea la efortul „întreprinderii sociale” (dezvoltarea de livezi, sere, animale mici de fermă) pentru sprijin economic și beneficii educaționale/terapeutice.

La împlinirea vârstei de 18 ani, după finalizarea educației, fiecare fată devenită majoră poate alege să intre  în Programul Aspirații.