Aspirații

“Sunt singura fată dintre cei cinci copii în familia mea, și singurul copil pe care părinții mei l-au abandonat. Am crescut de la trei ani într-o casă de copii. Am intrat la facultate. În timpul anului școlar am stat în campus, iar în vacanțe veneam la casa de copii. În vacanța de după anul II de facultate, unul din educatori m-a abuzat. Mi-a fost rușine și teamă, așa că am plecat pentru restul vacanței la o colegă, sperând să treacă… nu a trecut, am intrat în depresie, am întrerupt facultatea. Medicul meu a sunat la o fundație. Au venit la mine la spital și de atunci sunt lângă mine.”

Aspirații este un program pentru tinere aflate în situații de risc, care urmărește să răspundă nevoilor celor care „ies” din sistemul de protecție socială din România și care sunt expuse riscului de discriminare socială și profesională, pe măsură ce fac tranziția spre o viață de adult independent.

Aspirații oferă consiliere psihologică și familială continuă. Ajutăm tinerele să-și dezvolte în continuare abilitățile sociale, oferim consiliere în administrarea finanțelor personale și chiar sprijin financiar, funcție de nevoi. Programul include îndrumare în ceea ce privește aptitudinile pentru solicitarea unui loc de muncă și pentru interviu, precum și asistență suplimentară pentru căutarea unui loc de muncă. Bursele universitare sunt puse la dispoziția celor care demonstrează dorința de a munci și de a reuși din punct de vedere academic.

Scopul pentru fiecare beneficiară din Aspirații este de a deveni o persoană adultă  stabilă, independentă și autosuficientă, pe deplin integrată în societatea românească.

Mărturie:

„Casa Debora înseamnă bucurie, dragoste și speranță; pentru mine a însemnat o șansă de a face ceva diferit, șansa de a-mi împlini visul, șansa de a deveni medic. Este greu să descriu în câteva cuvinte zece ani din viața mea, dar pot spune că în toți acești ani am învățat să ofer, să fiu acea persoană care Dumnezeu vrea să fiu. Aici am întâlnit oameni pe care îi consider modele. Casa Debora va fi întotdeauna familia mea, mă întorc cu drag și retrăind amintiri minunate. „

– Dr. Mirela