Casa Mitspa

Noul iubit al mamei mele venea noaptea la mine și la sora mea mai mare. Eu aveam 15 ani, ea 17. Eu am rămas însărcinată… când mi-am dat seama, am vrut să fac avort. Medicul a vrut să vorbească cu mine și mama despre riscuri. I-am spus că nu îi pot spune mamei pentru că tatăl e iubitul ei și mi-e frică de el. Au fost anunțate autoritățile, eu și cele trei surori ale mele am fost luate de la mama. Am vorbit cu o doamnă doctor și un psiholog, care m-au sfătuit sa nu fac avort. Nu simțeam decât frică; frica la gândul că voi fi mamă înainte să împlinesc 16 ani, frica să fac avort, frica să mă întorc acasă, chiar dacă el a fost arestat.   Unde să merg cu un copil, fără școală? Ce mă așteaptă dacă mă întorc acasă după avort? Cât va dura până va apărea un alt iubit al mamei? Managerul de caz de la protecția copilului mi-a spus că cei care vor avea grijă de surorile mele au și o casă pentru mame ca mine. Am decis să nu fac avort și să merg  .”

Casa Mitspa este un refugiu pentru mame tinere, majoritatea minore, aflate în pericol; aici frica, disperarea și nesiguranța fac loc unor noi posibilități, descoperind că, alături de Dumnezeu, totul devine posibil. 

Cu grijă oferim:

  • Adăpost și siguranță;
  • Asistență specializată, în funcție de nevoile acestora;
  • Consiliere privind creșterea copiilor, sănătate, educație și hrană;
  • Consiliere spirituală și psihologică;
  • Consiliere familială sau premaritală;
  • Sprijin pentru a deveni independent (gestionarea resurselor, continuarea studiilor, acces la formare profesională, găsirea unui loc de muncă).