In perioada 15 Iulie – 15 August, Alice Iosin si Ella Moldovan au fost voluntare la o casa de copii in Slovenia avand o bursa Erasmus pentru voluntariat. Suntem tare mandre de fetele noastre.

Iata opinia uneia dintre ele:

1

Experienta de a fi voluntar a insemnat a transforma o idee in realitatea de a face bine fara a astepta vreo recompensa, a nu fi indiferenta, ci dimpotriva, a lua atitudine.

 

Pentru mine, experienta de voluntar a semnificat sa ma dezvolt pe mine atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, sa imi innoiesc capacitatile, sa cunosc mai multe traditii ale altor tari, sa fiu mai toleranta, sa invat sa lucrez cu alti tineri voluntari, sa fiu mai deschisa, sa pot propune idei pe care sa le putem realiza impreuna, sa fiu capabila sa iau decizii, sa pot avea idei si curajul de a le spune mai departe pentru a putea fi puse in aplicare. Fiind voluntar am invatat sa fiu convinsa de abilitatile mele, sa imi cunosc puterile si slabiciunile, sa fiu mai capabila sa ma adaptez in situatii noi, sa gandesc critic si sa analizez informatii.

Am inteles ce inseamna sa ma simt europeana intrucat am petrecut timp cu tineri din alte culturi, obiceiuri si idei diferite de ale mele. Experienta de voluntariat a fost un vis implinit față de lumea in care traiesc, inseamna dezvoltare, implicare si oameni dispusi sa actioneze.

Voluntariatul este experienta vietii mele prin care pot implini vise.

Ella Moldovan