DSC_9748_1312x1050Fundația Missio Link Internațional în parteneriat cu Asociația eLiberare, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a organizat în perioada 22-23 Martie o serie de traininguri care au prezentat resurse disponibile pentru prevenirea traficului de persoane și cum pot fi folosite. Trainingurile se adresează atât consilierilor școlari, cadrelor didactice, cât și specialiștilor care lucrează în protecția copilului, atât din structurile DGASPC Timiș, cât și din serviciile private acreditate.

Curriculumul eLiberare este o lecție despre traficul de persoane ce conține plan de lecție, prezentare Powerpoint și materiale tiparite. A fost prezentata o lecție interactivă și generică ce poate fi folosită atât în școli, fiind aprobată de Ministerul Educației, cât și cu beneficiari ai serviciilor sociale sau grupuri vulnerabile. Ea acoperă definiția traficului de persoane, formele pe care acesta le ia, cauze, moduDSC_9782_1575x1050ri de recrutare, o mărturie video și sfaturi concrete despre cum poate fi prevenit.

S-au organizat două sesiuni de traininguri la care au participat în total 68 de specialiști din protecția copilului din Timiș, consilieri școlari, personal de educație din Centrul Educativ Buziaș și cadre didactice de la CSEI Constantin Păunescu Recaș. Pe lângă cele două sesiuni de training la CE Buziaș a fost sustinuta o lecție de prevenire a traficului de persoane la care au participat 60 de tineri cu vârste între 15 – 22 de ani.