ONG fest, eveniment desfasurat in perioada 17-19 mai in Parcul Tineretului din Bucuresti, a reunit aproximativ 150 de organizatii neguvernamentale cu domenii diverse de activitate. Cu un stand reprezentativ, Fundatia Missio Link International si-a prezentat proiectele sale pentru persoanele in situatie de risc. Parcul Tineretului, spatiu de recreere atat pentru copii, cat si pentru adulti, a oferit copiilor prilejul sa participe la atelierele de creatie si de face-painting oferite de beneficiarele Centrului Rezidential Casa Debora si programului Aspiratii, iar persoanelor adulte informatii cat mai cuprinzatoare asupra problematicii copiilor abuzati si a altor categorii de persoane aflate in situatie de risc. De-a lungul celor trei zile, reprezentantii organizatiei au avut onoarea sa promoveze proiectele aflate in derulare, sa-si largeasca reteaua sociala si sa poarte discutii cu persoanele sau ONG-urile interesate intr-o viitoare colaborare. Cu noi au fost si patru dintre beneficiarele programelor noastre.

Dar iata ce spun ele despre aceasta experienta:

Deea (15 ani): Pentru prima data am fost in capitala tarii noastre si mi-a placut foarte mult, mai ales plimbarea cu metroul . Am fost impresinata si de copiii care veneau sa ii pictez pe fata sau pe mana, iar lor le-a placut ceea ce eu am desenat. Aceasta mi-a daruit satisfactie si incredere.

Sorina (17 ani): In aceasta mini-vacanta am petrecut cateva zile in Bucuresti, unde, ca  o echipa unita, am realizat lucruri mari si am cunoscut multi copii.  De asemenea, am putut vizita locuri  precum: Arcul de Triumf, Casa Poporului / Palatul Parlamentului si Parcul Tineretului. Multumesc pentru aceasta oportunitate oferita!

Adnana (18 ani): …De placut, mi-au placut multe…insa copilasii din parc au fost cel mai palcut sentiment deoarece aveau o sclipire pe fata cand le ofeream fursecuri facute de noi unii dintre ei ziceau ca nu vor insa intindeau manuta si luau…si mi-a mai placut ceva foarte mult, veneau oamenii si intrebau de unde sunteti noi toti asa mandrii raspundeam:  “Din Timisoara!…si apoi cand am mers prima data cu metroul.

Claudia (19 ani): Ma bucur ca am vizitat Bucurestii. Stiti cand eram mica visam sa merg in Bucuresti pentru ca vedeam la televizor si mi se parea spectaculos. Asa si este, multe muzee, parcuri, cladiri impresionante, o combinatie intre vechi si nou. La expozitie am fost uimita sa vad cate organizatii erau.

Pentru poze, dati click pe link: Fotografii de la ONG FEST Bucuresti