În 23 aprilie, 2024, Palatul Parlamentului din București a găzduit evenimentul „Schimb de bune practici româno-americane privind reintegrarea persoanelor private de libertate – soluții integrate și idei inovatoare”, organizat de Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Federația CEAS – Federația Creștină pentru Educație și Asistență Socială. 

Evenimentul a reunit peste 180 de participanți din țară și străinătate și a avut ca scop prezentarea soluțiilor de succes în educarea și reintegrarea persoanelor private de libertate și reducerea recidivei. 

Membru activ al Federației CEAS, și cu o experiență de peste 15 ani în programe de educare și reintegrare a minorilor din Centrul Educativ Buziaș, jud. Timiș, Fundația Missio Link Internațional a fost reprezentată de Dl. Președinte Emil Toader. 

Finalul reuniunii a fost marcat de momentul festiv al adoptării unei Declarații de cooperare, prin care cei opt semnatari printre care și Fundația Missio Link Internațional, s-au angajat să acționeze într-o manieră unitară și coerentă pentru susținerea reintegrării socio-profesionale a persoanelor private de libertate și prevenirea recidivei.