Încă din 2004 prin programul ARMONIA, MLI desfășoară în Centrul de Educare a Minorilor Buziaș activități de educație creștină la care custodianții participă în mod voluntar. Roadele acestor activități au putut fi văzute de-a lungul anilor prin reducerea impresionantă a DSC02579_800x600gradului de recidivă în răndul tinerilor de la Buziaș. În ultimii trei ani, din păcate, s-a constatat din nou o creștere a numărului de tineri care odată eliberați și întorși în mediul de unde au plecat recidivează relativ repede. Analizând împreună cu partenerii noștri cauzele recidivei tinerilor principala cauză a fost lipsa unui suport și exemplu din partea familiei și a comunității de unde provin. Lipsa unui exemplu, am formulat noi mai simplu, lipsa unui ”frate mai mare”. MLI a demarat în 2016 un nou proiect prin care își propune să faciliteze la nivel național o Rețea Creștină de Mentorare care la nivel local să ofere sprijinul de care acești tineri au nevoie odată întorși acasă. În prima jumătate a lui 2016 MLI a redactat un manual suport pentru voluntarii implicați în rețea.

În 15 iulie 2016 la Buziaș a avut loc o primă întâlnire a coordonatorilor regionali, reprezentanții CEM Buziaș și reprezentanții MLI, dar și o întalnire de cunoaștere între coordonatorii locali si tinerii care se vor elibera în următoarele 6 luni.

Într-o primă etapă a proiectului MLI va organiza patru sesiuni de training pentru viitorii mentori voluntari din Sudul, Centrul și Vestul țării (zone cu un număr mai mare de custodianți) și patru întâlniri de cunoaștere.