Casa Debora

  • De la inceputul lunii martie, Casa Debora mai are o rezidenta in varsta de 13 ani. Ea a venit de la asistent maternal profesionist care, din motive severe de sanatate, a fost nevoita sa-si intrerupa activitatea si care ulterior a trecut la cele vesnice. Fata este o fire timida, iar datorita circumstantelor  in care a venit, acomodarea ei este putin mai dificila. Cu celelalte 3 surori care au venit in ianuarie, Casa Debora are acum 24 de rezidente.
  • Clubul Rotary Opera a desfasurat o sedinta de lucru la mansarda Casei Debora 2, cu aceasta ocazie facand si receptia mobilierului si echipamentelor sponsorizate.
  • Asociatia Apa Vietii a sponsorizat pachete de pizza si suntem foarte recunoscatori pentru asta.
  • Cand romanii au sarbatorit Ziua Femeii de 8 martie, fetele din proiectele Casa Debora, Aspiratii, Armonia de la Centrul de Reeducare Buzias si din programul Merg la Scoala de la Recas care au avut peste 14 ani au primit pachete cu ajutorul United Way Romania.

IMG_5248

 

 

 

 

 

 

 

 

Aspiratii

Si in luna martie s-a continuat proiectul desfasurat in colaborare cu compania United Way intitulat “Educatie si sanatate pentru copiii provenind din familii dezavantajate” care are ca scop cresterea accesului la educatie pentru tineri din medii defavorizate. Din cele 9 tinere incluse in proiect, 6 dintre ele au finalizat intalnirile cu privire la orientarea in cariera, stabilindu-si planul si obiectivele de cariera, una a inceput un curs de calificare, alte 3 urmand sa inceapa cursuri in perioada imediat urmatoare.

Primavara aceasta toate fetele s-au intalnit la Restaurantul Bistra, la invitatia directorului SPER-MLI, Lorena Rusovan, prilej cu care s-a aniversat ziua de nastere a unei foste beneficiare care acum lucreaza in strainatate.

Armonia

Copii de la Recas din clasele primare au fost in Timisoara au confectionat felicitari pentru sarbatorile pascale. In colaborare cu Centrul de Reeducare a Minorilor Buzias, elevii mai mari de la Recas au participat la un eveniment de reciclare creativa.

Merg la scoala

Doisprezece noi copii urmeaza sa inceapa din toamna clasa pregatitoare.