Proiectul „Împreună spre Viitor” finanțat de United Way România a ajuns la final.

Prin intermediul proiectului am reușit să construim punți către un viitor mai bun pentru elevi și tineri care au nevoie de sprijin și am fost parte la dezvoltarea abilităților și a responsabilității acestora de a avea un viitor mai bun prin educație și formare profesională.
Într-un mediu defavorizat, în care accentul de cele multe ori nu este pus pe educație ci din pacate pe muncă în condiții improprii si venituri instabile datorită condițiilor materiale și a nevoii de supraviețuire, activitățile proiectului „ Impreună spre Viitor” au oferit un sprijin de bază și au reprezentat un start în dezvoltarea personală și profesională a elevilor și tinerilor, beneficiari ai proiectului, care provin din medii defavorizate, prin:

– Consiliere în carieră;
– Workshop-uri tematice;
– Activități cu voluntarii: ateliere de educație financiară, excursii;
– Mediere în muncă;
– Sprijin financiar și resurse (kituri profesionale).

O poveste de succes!


Diana, este o mamă singură cu trei copii, care deși a absolvit liceul și a promovat bacalaureatul, a întâmpinat foarte multe dificultăți în găsirea unui loc de muncă. Veniturile familiei constau din alocațiile copiilor și din ajutorul social, însă acestea erau insuficiente, iar Diana nu avea nici o soluție pentru un viitor mai bun.
Proiectul “ Împreună spre viitor” i-a oferit Dianei speranța de care avea nevoie, iar după ce a parcurs toate etapele programului împreună cu consilierul în carieră, a reușit să absolve un curs de manichiură-pedichiură, finalizând și promovând examenul final în mai 2017.
Consilierea psihologică, vocațională, cursul de calificare furnizate prin proiect, i-au adus Dianei, pe lângă abilități și competențe, recâștigarea încrederii în sine și a demnității, în prezent Diana reușind să își găsească un loc de muncă, în acest mod putând să își sprijine mai mult familia, acesta reprezentand pentru ea doar un început în cariera și în dezvoltarea ei personală.

Mulțumim United Way Romania pentru sprijin și pentru schimbările în bine pe care proiectul “Împreună spre Viitor” le-a adus pentru aproximativ 300 de beneficiari de-a lungul celor 2 ani de activitate!