• 365 de copii sunt inapoi la Scoală

În septembrie, datorita generozitatii multor oameni, 365 de copii beneficiari ai programului SPeR – Missio Link International, s-au întors la școală. Fetele de la Casa Debora și alti 200 de copii din programul Merg la Scoala, care ofera servicii pentru copii cu situații familiale dificile din cinci sate din marginea Recasului, au primit ghiozdane și papetărie. Pentru a vedea bucuria și emoțiile lor, va rugam sa vizitati albumul foto.

 

  • Dupa ce a inceput scoala, fetele de la Debora au facut cel mai bun gem de prune din recolta proprie. Vizitatorii nostri Mike McKeithen, Carey Akin si Mike Boyce au fost primii care au gustat din gemul proaspat.

1 2 3 4 5

  • Pentru că fetele au lucrat atât de greu, ne-am dorit să le oferim ceva special. Astfel, personalul de la Casa Debora a decis să permită fetelor sa ii vada într-o situație diferită: în calitate de judecători ai unui concurs de Master Chef. Au fost șase echipe formate din 3-4 fete și fiecare echipă a trebuit să pregătească un aperitiv, un fel principal și un desert. Au fost 3 premii și 3 premii de consolare. Mâncarea pregătita a fost fantastica și judecătorii au făcut un spectacol de neuitat.

 

  • Mansarda de la Casa Debora 2

 

M15ansarda de la Casa Debora 2 a fost proiectata pentru a avea două apartamente cu 4 paturi si o baie fiecare, create pentru fetele mai mari de la Debora care inainteaza la următorul proiect – Aspirații. De asemenea, există o sală de studiu cu calculatoare pentru fetele de la Casa Debora 2, o sală de consiliere, un birou pentru asistentul social și o sala de primire a vizitatorilor. Construcția a început în 2006. Printre pionierii care au contribuit în diferite etape pentru a finaliza acest proiect prin munca manuală, lucrand ca voluntari, dar, de asemenea, prin sprijin financiar au fost Task Force România și echipe din Statele Unite ale Americii. Acest proiect a fost finalizat în luna octombrie 2013 și cu un grant finantat de Fundatia Rotary International prin R.C. Timisoara Opera si R.C. Perrysburg, OH, SUA, am putut să echipam acest etaj, cu mobilier, calculatoare și papetărie.

 

  • 2 Fete noi la Casa Debora

 

Există două fete noi la Casa Debora. Prima dintre ele are 10 de ani și este în prezent în clasa a 4-a. Mama ei a murit când ea avea șapte ani, iar tatăl ei a murit chiar mai devreme. De când a venit la Casa Debora a simțit ca este iubita. Ea este sensibila, optimista și entuziasta și iubește școală, mai ales matematica și muzica. A doua fata este de 15 de ani, este foarte ambițioasă și îi place să învețe lucruri noi. Ea studiază din greu la școală și pasiunile ei sunt dansurile clasice și muzică. Ea a facut balet doi ani și cântă în corul școlii. Fetele au primit-o foarte bine și o trateaza ca pe o sora mai mare.

 

  • Vizite

 

Am fost vizitati în această perioadă de dragii noștri prieteni Mike McKeithen, Mike Smith, Mike Boyce și Carey Akin în septembrie. În octombrie am întâlnit noi prieteni de la Hope Lutheran Church, Toledo, OH și suntem foarte recunoscători pentru binecuvântarea de a-i avea alaturi de noi.

8 7

  • Casa Debora are Talent

În noiembrie am avut un concurs de talente de la Casa Debora. Fetele au participat prin cântece, dans, gimnastică, desen, hair-styling și recitaluri și am avut un timp minunat văzând cât de talentate sunt. Slavă lui Dumnezeu!

9 10 11 12 13 14