Flori de mărțișor ce vin în ajutor

În beneficiul Fundației Missio Link International – Casa Debora

Asociația Pelicula Culturală, vă invită la proiecția filmului “Flori” (Loreak), în regia duoului Garaño-Goenaga (2014), ce va avea loc marți, 28 februarie, de la ora 18.00, la Librăria “La două Bufnițe”, în beneficiul Casei Debora pentru fete victime ale abuzului.

Viața lui Ane ia o întorsătură neaşteptată atunci când un buchet de flori este livrat la casa ei în fiecare săptămână; întotdeauna, în același timp, și întotdeauna anonim. De asemenea, şi vieţile lui Lourdes și a lui Tere sunt afectate de nişte flori misterioase. Un străin lasă un buchet săptămânal în memoria cuiva important în viața lor. Aceasta este povestea a trei femei, trei vieți schimbate prin simpla prezență a unor buchete de flori. Florile care vor înflori sentimente ce au părut de mult uitate… Dar, în cele din urmă, ele nu sunt nimic mai mult decât flori.

“Flori” este cel de-al doilea film în regia Garaño-Goenaga, respectiv primul film în bască nominalizat la Premiile Goya. Acesta a fost înscrierea oficială a Spaniei la Premiile Oscar în 2016, la categoria “Cel mai bun film străin”, dar nu a fost nominalizat. Filmul reprezintă unul din pașii ambițioși ai cinematografiei basce de a se afirma pe plan internațional. A câștigat 9 premii la festivaluri predominant din peninsula Iberică și a participat la o serie de festivaluri internaționale.

Filmul a fost catalogat drept “un portret minunat a trei femei care învaţă, fiecare în felul ei, să treacă prin durere și dezamăgire. Un film frumos filmat, care poartă în el mesajul că „oamenii nu mor până nu sunt uitaţi”.

Aceasta este o proiecţie specială, prin care dorim să promovăm responsabilitatea socială şi să sprijinim o cauză socială importantă pentru comunitatea timişoreană. Astfel, biletele de intrare la film constau în produse de igienă personală (şampon, duş-gel, săpun, deodorant, absorbante, periuțe și pastă de dinți, etc.) produse ce se vor îndrepta către tinerele sprijinite de Fundația Missio Link Internațional – Casa Debora, centru rezidenţial pentru fete victime ale abuzului. Scopul acesteia este de a oferi protecţie, terapie, consiliere, educaţie şi speranţă într-un mediu familial protector, pentru fete abuzate grav, cu scopul ca fiecare din acestea să îşi recupereze viaţa din umbra abuzatorului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România. Filmul este subtitrat în limba română. Pentru detalii accesați www.facebook.com/PeliculaCulturala.