Pe 19 august am avut bucuria de a primi o echipa de la Hebron FPC din Ballymoney, Irlanda de Nord. Au petrecut primele trei zile cu fetele de la Casa DeborDSC_8646a facand școala biblică de vacanță cu ele. Aceasta a luat forma unor diferite activități sportive și de lucru manual, terminand cu un mesaj din Cuvântul lui Dumnezeu. Frații și surorile din Utvin și de la Biserica Betania au fost binecuvântați de părtășia alaturi de echipa cu diferite ocazii.

Apoi grupul a călătorit spre nord la o comunitate de rromi și a lucrat cu copiii din satele Tinca și Vășad. Pastorul Park a spus: „Echipa a lucrat cu copii extrem de saraci si care au foarte puține haine și bunuri. Vă puteți imagina cât de încântați au fost acesti copii sa primeasca fiecare cate trei piese de îmbrăcăminte. Echipa a interactionat cu tinerii timp de doua zile, le-a arătat dragostea lui Hristos, i-a hrănit și i-a îmbrăcat.” Familiile sărace din Vășad au primit, de asemenea, si pachete cu alimente de bază.

Există o biserica baptista a rromilor din Tinca. Au o clădire foarte bună și potrivita pentru închinare. Două camere au fost ridicate in partea din spate a clădirii peDSC_8402ntru Școala Duminicală, dar sunt neterminate. Pastorul a cerut fratelui Park, în cazul în care DSC_8611ar fi posibil, sa ii ajute oferind două uși și trei ferestre pentru a termina aceste camere. Ei doresc să le utilizeze, nu doar pentru activitatea școlii duminicale, dar si ca să se adune copiii săraci în timpul săptămânii, sa le faca duș (unii sunt murdari – mai ales cei care dorm pe strada), să le ofere o masa calda și sa-i ajute cu scoala. Nora pastorului lucreaza printre cei foarte săraci și dă orice ajutor posibil. Echipa a reușit să ofere cu generozitate, nu doar pentru uși și ferestre, dar si pentru gresie și pentru dotarea DSC_8727baii. Suntem atat de recunoscatori pentru dragostea și sprijinul lor – fie ca Domnul să-i binecuvânteze din belșug!

DSC_8752DSC_8969DSC_9014