În 23 aprilie nouă  dintre fetele de la Casa Debora au participat la Timotion, un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru diverse proiecte de interes pentru comunitatea Timișoreană. Fetele au participat la cursa Continental – 2 km, și au alergat pentru un proiect care își propune sensibilizarea comunității față de nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale.  
Taxa de participare pentru cele nouă fete a fost achitată de un donator generos care dorește să rămână anonim. Copiii noștri au alergat alături de membrii RotaKids Timișoara.

Am stat de vorbă cu două dintre fetele care au alergat. Pentru a le proteja identitatea voi folosi doar inițialele.

R: Cum a fost pentru voi să alergați într-o asemenea cursă?

L.A: A fost foarte frumos, m-am bucurat să alerg pentru prima oara în viața mea alături de atația oameni. Am fost impresionată de cât de mulți oameni au fost. Nu a fost foarte greu să alerg 2 km, doar că spre sfârșit am obsit un pic. Pentru anul viitor mă voi antrena să alerg mai mult.

R: De ce ați făcut-o?

S.W: Mi s-a părut important să particip pentru că în acest fel pot să sprijin un proiect. Vreau să ajut și eu alți copii  să reușească, să poată avea un viitor mai bun.

R: În general alții vă ajută pe voi, cum a fost să faceți voi ceva pentru alții?

S.W: M-am simțit foarte bine să ajut un copil știind că și eu am fost în situația lui. Eu am rămas repetentă, am crezut tot timpul că nu sunt destul de deșteaptă să pot să învăț. Alta era povestea. Am fost ajutată, acum am note foarte bune și încredere mai mare în mine. Sunt multi copii care au o poveste ca și a mea și îmi doresc ca și ei să reușească. Anul viitor vreau să alerg 4 km.

L.A: Pe mine mă ajută să ajut. Eu știu cît de greu e să înveți când ai o viață grea, e ca și când ai creierul înghețat. Dacă ar trebui să alerg și mai mult ca să ajut copiii să treacă peste asta aș face-o oricând.