“Păi mentorița mea m-a ajutat să aleg la ce liceu vreau și ce îmi place. Eu aș vrea să țin legătura cu ea, de la ea am învățat să mă accept pe mine asa cum sunt. (F., 15 ani)

“Ești o femeie minunată, puternică și care știe ce vrea de la viață. M-ai ajutat în atâtea, fără să îți cer nimic.Și m-ai primit cu brațele deschise și nici măcar nu mă cunoșteai.” (L., 18 ani)

Așa arată mesajele fetelor noastre pentru mentorițele lor voluntare care timp de 2 luni s-au întâlnit săptămânal cu ele și le-au îndrumat profesional și nu numai.
”Împreună prindem aripi” este unul dintre frumoasele proiecte derulate de Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara pentru fetele de la Casa Debora, Fundația Missio Link International. În cadrul acestui proiect, fiecare fată de la Casa Debora a avut ca mentoriță o doamnă voluntară cu care a discutat despre ce înseamnă o carieră profesională și munca din spatele oricărui succes. Partea cea mai frumoasă este că deși proiectul s-a încheiat doamnele au rămas aproape de fetele pe care le-au mentorat. Aceasta e frumusețea relațiilor de suflet – nu sunt limitate de timp și spațiu!

O altă parte frumoasă este că pe lângă cele 20 de doamne mentor, Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara a adus alături noi prieteni: AKWEL România, Decathlon România, eLiberare, Teatrul Basca, Unfold Motion și nu în ultimul rând Domnul Pascal Rambert.

Iată doar câteva dintre proiectele derulate de Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara pentru fetele noastre:
– Mentorare profesională;
– Club de actorie – Teatrul Basca;
– Tabără de dans – Unfold Motion
– Colecția lansată de Atelier Laura Chiriţă – FEMINIST’SHIRT – Vindecarea – vă invităm pe pagina de Facebook a Laurei pentru mai multe detalii; 10% din vânzări ajung la Casa Debora;
– Cărți primite în dar pentru întregirea bibliotecii de la Casa Debora;
– Revista ARIPI – o surpriză cu care vom reveni de îndată ce are loc lansarea și pentru care mulțumim eLiberare.

Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara a adus alături de fetele noastre zeci de persoane din întreaga țară dar și din străinătate. Vrem să transmitem mulțumirile fetelor și ale echipei noastre către fiecare în parte!