Intreprindere sociala

Are rolul ca pe termen lung sa genereze constant banii pentru acoperirea partiala sau totala a cheltuielilor de intretinere a tuturor proiectelor SPER-MLI, dar si pentru finantarea noi programme si proiecte, creind in acelasi timp locuri de munca pentru tineri defavorizati.

Livada: este un proiect demarat in anul 2008 si are ca obiectiv plantarea unei suprafete de 4 ha de pomi fructiferi, in majoritate piersic si mar si care isi are finalitatea in acest an 2011, prin replantarea pomilor uscati si implementarea sistemului de irigat. Incepand cu anul 2013-2014 se spera ca va incepe productia si comercializarea fructelor.

Sere si solarii: este un proiect inceput in anul 2008 prin construirea primului solar in suprafara de 144 mp in care sunt plantate 8 soiuri de capsuni si care au produs in anii 2009 si 2010 aproximativ 150kg de capsuni anual. Acestea au deservit Centrului Rezidential Casa Debora si au fost consummate fie ca fructe proaspete cat si gem. Incepand cu anul 2011-2012 se vor construi 2 sere in suprafata de 500 mp fiecare, una urmand a fi dotata cu sistem de incalzire pe timpul iernii. Serele vor produce legume si rasaduri atat pentru uzul intern cat si pentru comercializare incepand cu anii 2012-2013.

Capsuni: este un proiect ce se va demara incepand cu vara anului 2011 si consta in plantarea unei suprafete de 1 ha de capsuni, urmand ca din anul urmator sa putem comercializa productia de capsuni.

Arbusti fructe de padure: este un proiect asimilat livezii in care acesti arbusti au doua scopuri si anume:

1. sa protejeze de jur imprejur livada si

2. scop comercial, in care productia de fructe de padure sa poata fi comercializata.