Noutati

Forumul Impotriva Traficului de Persoane

Ambasada UK 2 In perioada 12-15 Octombrie 2015 MLI a fost invitata sa participe la Forumul Impotriva Traficului de Persoane organizat de Asociatia Eliberare in parteneriat cu Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane cu ocazia Zilei Europene impotriva Traficului de Persoane.

Dezbaterea din 12 Octombrie a avut tema “Cum poate o cooperare mai bună între actorii implicați în cercetarea penală să ducă la rezultate mai bune pentru victimele traficului de persoane?” Marți, 13 octombrie, la Ambasada Regatului Unit a Marii Britanii în România a avut loc o discuție pe tema parteneriatului în lupta împotriva traficului de persoane.

Miercuri, 14 octombrie, în parteneriat cu Ambasada SUA în România la American Corner (Biblioteca Națională) Ambasada Olandei 1a avut loc o discuție pe tema protecției victimelor traficului de persoane. Sunt departamentele statului în măsură să se ocupe de victime? Au pregătirea necesară? Cum putem echiParlamentul Rolibra balanța în care victimei i se distribuie un avocat din oficiu, iar traficantul are câțiva avocați foarte bine plătiți?

Joi, 15 octombrie, în parteneriat cu Grupul Parlamentar de Combatere a Traficului de Persoane, în sala Nicolae Titulescu în cadrul Parlamentului României a avut loc Conferința Traficul de Persoane cu tema Prevenire și Parteneriat în Contextul Actual.
S-a evidențiat în această întâlnire nevoia de prevenire accentuată pe palierul “online”, necesitatea fondurilor pe partea de asistență, dar s-a vorbit și de inițiativa CSM de anonimizare a datelor victimelor minore în cazurile de trafic de persoane.
ONG-urile prezente și-au manifestat, de asemenea, îngrijorarea față de creșterea numărului de minori traficați, necesitatea înlesnirii acreditărilor pentru cei ce oferă multiple servicii de asistență socială, corelarea legislatiei pentru protectia copilului cu legea traficului de persoane, dar și nevoia de personal și donații.

Parlamentul Ro 3

Foto Asociatia Eliberare